MK | EN
Контактирај не: +389 2 321 6665

Нашето место


Вашиот центар

ПРВАТА SLACKLINE АКАДЕМИЈА


GIBBON Slacklines


Купи Slackline во Спорт Инн

Sport Inn


Официјален Spinning® Центар

Единствено во


Спорт Инн

 

Последни новости

 • 16Февруари

  Не се откажувај, кога си фит! Тренингот за издржливост е најбитен

  Еве една метафора. Замислете дека сте хибриден автомобил, ги користите и двата извора на енергија и мастите и гликогенот за да произведете енергија. Исто како што авотомобилот користи ел. енергија и гориво.Кога го возите хибридот, користите микс од струја и гориво. Веројатно сакате да штедите гориво, во спротивно ќе дремете на бензиски и ќе трошите пари, ама па ако ја трошите исклучиво струјата и ако не се внимателни може и да ве ”остави” на патот.  Прочитај повеќе
 • 24Јануари

  НГ одлука, совет #1:

  Она кон што треба да се концентрирате ако сте заинтересирани за намалување на телесна тежина и одржување ”во форма” е опсегот од 65%–75% од машиот максимален срцев пулс. Има многу формули за да го пресметате вашиот максимален пулс, еве една е, за мажи одземете ја вашата возраст од 220. За жени одземете ги вашите години ки не ги кажувате никому од 226. Па за 35годишен маж, максималниот пулс е 185, а таргет зоната е, 120-139 BPM (65-75%). Наместо да се мачите, може да си купите MYZONE, со кој гарантирано ќе вежбате во вашите таргет зони без многу да вежбате математика. Меѓудругото MYZONE e ”паметен” или фенси, смарт појас, па ќе го регулира вашиот макс пулс во зависност од вашата форма, а формулата за пресметување на максималниот е малку покомплицирана но сепак поточна. 

  Прочитај повеќе